Nyheter

Problemen i regionen tydliggjorda

Bild 016
Den 26 april hölls årsmöte i Hyresgästföreningen region Stockholm. På detta möte redogjorde regionen för det projekt som man genomför tillsammans med förbundet, som går ut på att analysera och åtgärda alla de problem som finns inom regionen, vilket Sollentunaföreningen står bakom. Förbundsordförande Barbro Engman tog upp just dessa problem i ett engagerande anförande på mötet. Engman lyfte bland annat upp alla dessa personangrepp som blivit vardag inom regionens kultur sedan många år och som är ett stort problem som inte finns i andra regioner. Sollentunaföreningen ställer sig också bakom Barbro Engmans anförande, då dessa problem bara måste åtgärdas.

Men de som står bakom denna negativa, medlemsfientliga och söndrande kultur är ju så klart inte tysta. Den före detta pressombudsmannen i regionen, och nyblivne ordföranden i Solnaföreningen, PO Brogren, har skrivit ett brev till Barbro Engman angående anförandet. Och Brogren gnäller vitt och brett om det som Engman uttryckte och menar att han känner sig kränkt. Och det kanske inte är så konstigt, då Brogren nu öppet tillkännager att han är en del av regionens problem. Brogren är en av bärarna av den negativa kulturen, och av någon anledning valde han nu att offentliggöra det.

Det är mycket uppseendeväckande att en förtroendevald, tillika anställd en stund till, protesterar för att någon – i detta fall Barbro Engman – tar upp reella problem i vår organisation. I sanning är det ju så att regionen har mycket, mycket stora problem. Problem som inte finns någon annanstans i hela förbundet. Det kan man inte blunda för som Brogren gör. Istället bör man stå upp för sin organisation och hjälpa till att ändra riktningen på skutan för medlemmarnas bästa, och ta ansvar i sitt förtroendemannaskap.

Brogren drar sig inte heller för personangrepp, vilket knappast gör någon förvånad. Han anklagar Yvonne Andersson från Vällingby för att ha misskött sitt uppdrag i förbundets valberedning, och menar att det var därför hon inte blev omvald till regionsstyrelsen. Yvonne har inte misskött något alls, utan blev ännu ett offer för den förtryckar- och maktkultur som PO Brogren står för. Intet annat. Sollentunaföreningen har fullt förtroende för Yvonne Andersson. Men inte något för PO Brogren som borde tacka för sig och försvinna in i historiens dunkel. I Täby.

Om några månader går radhusägaren från Täby PO Brogren i pension. Den dagen försvinner många problem inom regionen, ty Brogren är bärare av en stor del av dessa problem. Och sannolikt har han tur som slipper möta ovan nämnda projekts frågor, analyser och åtgärder ansikte mot ansikte.

Se PO Brogrens brev till Barbo Engman samt Vällingbyföreningens ordförande Jan Hanspers kommentarer på https://www.facebook.com/HyresgastforeningenVallingby.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier