Skip to main content

Nyheter

Protester mot Sollentunahemsaffären den 15 december

15dec1
Inför Sollentuna kommuns fullmäktigemöte torsdagen den 15 december protesterade hyresgäster och andra mot utförsäljningen och uppstyckningen av AB Sollentunahem.

Detta är den andra protesten mot affären utanför kommunalhuset på bara tre veckor.

Ett 35-tal hyresgäster och andra som inte gillar Kristdemokraternas, Liberalernas och Moderaternas förslag om att sälja ut 2 000 av Sollentunahems hyresrätter, fortsätta ombildningarna till bostadsrätter samt att flytta över de kommersiella fastigheterna till ett nytt kommunalt bolag, samlades denna gråkalla dag för att protestera.

15dec4
Demonstranterna bar plakat med bland annat dessa texter som: ”Jag är inte till salu”, ”Stå upp för allmännyttan” och ”Var ska mina barn bo?”.

Vidare höll flera oppositionspolitiker appeller mot Sollentunahemsaffären.

15dec3
En majoritet av de protesterande, samlade sig sedan på fullmäktiges åhörarläktare för att följa den över tre timmar långa debatten om förslaget. En debatt som slutade med att den politiska majoriteten drev igenom sitt förslag om Sollentunahemsaffären.

Hyresgästföreningen kommer nu att hårdbevaka hyresgästernas inflytande vid försäljningar till andra fastighetsbolag och hur det kommer att bli med Sollentunahems framtida lägenhetsunderhåll, skötsel av utemiljön och boinflytandet för hyresgästerna, säger Hyresgästföreningen Sollentunas ordförande Janet Sibose.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .