Nyheter

Rosa Parks Café i Rotebro

RP 23 maj 2017 Rotebro
Tisdagen den 23 maj höll Hyresgästföreningen Sollentuna ett Rosa Parks Café om Sollentunahemsaffären i Hyresgästföreningens lokal i Rotebro.

Det slöt upp 37 intresserade hyresgäster från Rotsunda gård, Rotsunda, Rotebro och Norrviken till mötet. Deltagarna fick ta del av hur Sollentunahemsaffären är konstruerad och ska genomföras.

Bland annat att det är 736 lägenheter i Edsberg, 228 i Häggvik, 296 i Rotebro, 242 i Rotsunda samt 300 i Tureberg som ska säljas till andra fastighetsbolag tidigast 2018.

Deltagarna uttryckte oro över hur det skulle bli med en ny fastighetsvärd och även för risken att bli en så kallade resthyresgäst med en bostadsrättsförening som hyresvärd vid ombildningar till bostadsrätter.

RP 23 maj 2017 Rotebro 2
Mötet kunde konstatera att Sollentuna kommun inte gör någonting vad gäller att kommunicera denna affär med hyresgästerna i synnerhet och medborgarna i allmänhet. Hitintills har Hyresgästföreningen stått för de mesta av informationsinsatserna och den 22 maj informerade Sollentunahem alla sina hyresgäster om försäljningarna till andra fastighetsbolag.

Hyresgästföreningen ser ett stort informationsbehov hos hyresgästerna om Sollentunahemsaffären, och kommer därför att fortsätta att hålla Rosa Parks Caféer om detta runt om i kommunen.

Om nu inte kommunen vill ta ansvar för sina beslut, så tar i alla fall Hyresgästföreningen ansvar för att ge hyresgästerna information. Såväl hyresgästerna som övriga medborgare i kommunen har rätt till information om detta.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier