Nyheter

Så ska hyrorna på Malmvägen trissas upp

Malmvägen Wiki
D. Carnegie & Co, som äger 454 hyresrätter på norra Malmvägen i Tureberg, har meddelat de tänker renovera sina lägenheter i den takt hyresgäster flyttar ut.

Målet med renoveringarna är att få upp hyresnivåerna med cirka 40 procent.

D. Carnegie & Co köpte de 454 hyresrätterna 2015 av Wallenstam, som i sin tur köpte dem av AB Sollentunahem några år tidigare.

Metoden är väl känd från en del privata fastighetsägare, som sätter i system att lyxrenovera i syfte att få upp hyrorna rejält, vilket i sin tur betyder högre vinst. Bolaget har ambitionen att renovera samtliga lägenheter i området under en tioårsperiod.

De befintliga hyresgästerna har dock ett val. Hyresgästen kan säga nej till en renovering, och därmed slippa en hög hyreshöjning. Hyresgästen kan också tacka ja till renovering, och får då den högre hyran.

- ”D. Carnegies idé är att rusta upp miljonprogramsområden. Vår ambition är att hus och utemiljöer ska upp till en bättre nivå än när de en gång var nya”, säger företagets regionchef Joe Martarian till lokaltidningen ”Vi i Sollentuna”.

D. Carnegie & Co ökade vinsten med hela 46 procent 2016 jämfört med året innan. Före skatt redovisades en vinst om nästan 2,1 miljarder kronor.

Det är första gången som lyxrenoveringar genomförs i Sollentuna. I framtiden ökar risken för sådana, då Sollentunahem ska sälja över 1 800 av sina hyresrätter till privata fastighetsägare.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier