Nyheter

Sammelsurium från fastighetsägare

Hyreshus Wiki
Catarina Johansson Nyman (Skärholmens fastighetsägare och Hässelby-Vällingby fastighetsägare) ondgör sig över Hyresgästföreningens ”makt” i en debattartikel på dagenssamhalle.se. Inte så där väldigt genomtänkt inte…

Det handlar om trygghet. I den version som Catarina Johansson Nyman, Ulf Malm (Rågsveds Fastighetsägare), och Nathalie Bard (chef Fastighetsägarna Stockholm) väljer att måla ut det som.

Och tokigt blir det.

För det första finns inte den påstådda makten. Alla fastighetsägare med hyresgäster har mer makt på den marknaden än vad Hyresgästföreningen har. Punkt. Detta borde det verkligen bli ändring på, men det är inte frågan just nu. Även om det såklart hör till.

Catarina Johansson Nyman menar att Hyresgästföreningen är ett hinder för de boendes trygghet, och dessutom sitter på något slags veto.

Så är det naturligtvis inte.

Johansson Nyman påstår att den enda vägen för trygghetsskapande åtgärder i bostadsområden ligger i att höja hyrorna. Men så är det inte alls.

För det första. Om nu Johansson Nyman och andra fastighetsägare tycker att det är så väldigt viktigt med trygghetsskapande åtgärder, så varför satsar man inte på det? Det står ju och faller inte med höjda hyror. Och varför använder man Hyresgästföreningen som ursäkt för att låta bli? Om det nu är så viktigt…

För det andra. Ingen fastighetsägare kommunicerar med hyresgästerna eller Hyresgästföreningen om vilka trygghetsåtgärder man vill ha, eller ser behov av. Om nu en fastighetsägare får för sig, över huvudet på hyresgästerna, att införa ett eller annat, så får man väl ta kostnaden för det då också. Detta ska ju inte vältras över på hyresgästerna som aldrig får vara med att prata om saken. Så hur var det nu – vem är det som har makten över dessa frågor Catarina Johansson Nyman?

Du och din organisation har ju inte pratat med hyresgästerna, utan vill ensidigt införa en eller annan åtgärd – som du utgår från att hyresgästerna osett ska vara villiga att betala för. Det fungerar inte riktigt så. Fastighetsägarstalinism är ingen bra ide´.

Läs den urdåliga debattartikeln om ämnet: https://www.dagenssamhalle.se/debatt/hyresgastforeningen-hinder-boendes-trygghet-26055.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier