Nyheter

Seminarium: En del av Hyresgästföreningens historia

Hannes Rolf
Måndagen den 18 januari genomför Hyresgästföreningen Sollentuna ett seminarium om Hyresgästföreningens historia med Hannes Rolf som förläsare.

Dag: Måndagen den 18 januari.

Tid: Klockan 18.30-20.00.

Plats: Digitalt via Zoom.

Anmälan: Mejla namn och e-postadress till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Du får ett mejl med en länk till seminariet i god tid innan.

Hannes Rolf är doktor i social välfärd och disputerade i november 2020 med en avhandling om hyresgäströrelsens historia fram till hyresregleringslagen 1942. I sin avhandling behandlade han de allra tidigaste hyresgästföreningarna under sent 1800-tal och hur hyresgäströrelsen fick fastare former under mellankrigstiden. De tidiga hyresgästföreningarna såg både lokal och nationell organisering som viktig och man ägnade sig åt bostadskooperativa byggen, politisk påverkan och mera direkt konfrontativa metoder som blockader och hyresstrejker. Det var genom de sista som man framför allt kom att påverka hyresmarknaden och det var också genom dessa som ett system med kollektiva förhandlingar växte fram.

ABF logo RED ABF norra STHLMS lan
Seminariet genomförs av Hyresgästföreningen Centrala Edsberg och Hyresgästföreningen Sollentuna i samarbete med ABF Norra Stockholms län.

Välkomna!

 
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier