Skip to main content

Nyheter

Seminarium om Sollentunahemsaffären

24nov2
Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna i Sollentuna vill slakta AB Sollentunahem. Det vill inte Hyresgästföreningen i Sollentuna. Kom på mötet den 30 november och tala om vad du tycker.


I korthet så handlar det om detta: Den moderatledda majoriteten i Sollentuna kommun vill sälja ut 2 000 hyresrätter för att (som de säger) kunna bygga 1 500 nya hyresrätter via AB Sollentunahem.

Vidare så ska kommunen ta över alla Sollentunahems kommersiella fastigheter och placera dessa i ett nytt kommunalt aktiebolag. Syftet med detta är naturligtvis att skapa möjligheter för kommunen att föra över mera pengar från de kommunala bolagen till kommunkassan. Detta kostar minst 300 miljoner kronor om året för Sollentunahem i minskade intäkter. Nära hälften av omsättningen 2015.

Men det kommer aldrig Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna i Sollentuna att erkänna, Därför är det viktigt att Hyresgästföreningen Sollentuna talar om hur det egentligen är med denna affär.

Den borgerliga majoriteten sysslar också med skatteplanering. I och med att man planerar att bolagisera de hyresrättsområden som ska säljas enligt förlaget (de 2 000 hyresrätterna), så försäkrar sig också kommunen om att slippa reavinstskatt.

Är det ok att vår kommun skatteplanerar?!?

Om seminariet
Rosa Parks Café onsdagen den 30 november 2016
Plats: Scandic Star Hotel, Aniaraplatsen plan 8
Tid: Klockan 18.00 - 20.00.

 Medverkande:

Janet Sibose, ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna

Jan Herdin, utredare Hyresgästföreningen region Stockholm
Simon Safari, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm
Joakim Jonsson, (S) Sollentuna
Barkat Hussain, (V) Sollentuna
Peter Godlund,(MP) Sollentuna
Johnny Rönnberg, Sollentunapartiet

Välkomna!

Styrelsen för Hyresgästföreningen Sollentuna

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .