Skip to main content

Nyheter

Släng inte ut de tillfälliga hyresgästerna!

Edsberg2
I Sollentuna kommun finns det hyresgäster - flyktingar, med eller utan uppehållstillstånd, som i detta nu riskerar att bli bostadslösa. Sollentuna kommun: stoppa detta nu!

I Sollentuna kommun har vi hundratals personer som flytt hit från andra länder och som i nuläget, eller lite längre fram i tiden, riskerar att bli bostadslösa. Detta får inte ske!

Detta problem kom till vår kännedom vid ett seminarium om mänskliga rättigheter i boendet på 89:an i Edsberg för en tid sedan. Några i målgruppen sökte där upp oss och ville ha hjälp och stöd.

För det första
Vi måste behandla alla människor som människor. Inga undantag!
Även Sollentuna kommun måste respektera de mänskliga rättigheterna i Förenta Nationernas (FN:s) konventioner som bland mycket annat handlar om rätten till en bostad – som Sverige är bundet av – och även barnkonventionen som rör detta i högsta grad.

För det andra
Vem kommer att ta hand om denna ”nya” grupp bostadslösa? Alla 290 kommuner i Sverige har fullt upp med att få allt annat att fungera i och med coronakrisen. Vilken kommun har resurser att ta hand om denna grupp på ett vettigt och strukturerat sätt? Enligt mig ingen alls. Den som kan motbevisa mig på den punkten, kommer jag att gratulera storligen!

Mitt krav är som följer: stoppa alla ”avhysningar” av tillfälliga hyresgäster året ut!

Jag uppmanar Sollentunas politiker att ställa sig bakom detta krav.

Thomas Axelsson
Ordförande
Hyresgästföreningen Sollentuna
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .