Nyheter

Södermalmsföreningen protesterar mot att dess ordförande har uteslutits ur Hyresgästföreningen

södermalm
Den 1 februari beslutade förbundsstyrelsen att utesluta Södermalmsföreningens ordförande. Det beslutet gillar inte föreningens styrelse.
Förbundsstyrelsens beslut grundar sig på en händelse vid en korvkiosk 2016, då den nu uteslutne föreningsordföranden – enligt förbundsstyrelsen – i berusat tillstånd attackerat och hotat korvförsäljaren. Via en övervakningskamera så filmades händelsen, och filmen lades sedan ut på nätet. Fram till den 2 februari i år har denna film visats inte mindre än 384 000 gånger.

Södermalmsföreningens styrelse har nu i ett offentligt brev protesterat mot förbundsstyrelsens beslut. Föreningen kräver att förbundsstyrelsen ska riva upp beslutet om att utesluta ordföranden. Vidare också att förbundet ska tillsätta en ny regionchef i region Stockholm.

Av okänd anledning så blandar föreningen in regionchefen Annika Billström i detta, med en förklaring om att hon skulle vara en betydande del av regionens problem (vilket inte på något vis har att göra med uteslutningsbeslutet). Det kan dock konstateras att de problem som föreningen menar finns i regionen, fanns många år innan Billström tillträdde som regionchef. Detta oavsett uteslutningsbeslutet.

Mer om uteslutningen kan du läsa om i denna artikel: http://www.hgfsollentuna.se/nyheter/626-foereningsordfoerande-i-region-stockholm-utesluten. Samt i denna på Hem & Hyra: https://www.hemhyra.se/nyheter/ordforande-utesluten-efter-korvbrak/.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier