Skip to main content

Nyheter

Sollentuna kommun förlänger hyresrabatterna för företag

Bild 001
Den 30 september offentliggjorde Sollentuna kommun att man erbjuder fortsatta hyresrabatter fram till den 31 december.

Sollentuna kommun, Sollentunahem och det kommunala bolaget SKAB erbjuder rabatt på lokalhyror för företag som påverkats ekonomiskt av coronapandemin.

Rabatten erbjuds i första hand företagshyresgäster inom sällanköpshandel, restaurang och hotell, men även andra branscher kan komma i fråga. Hyresrabatterna är tillfälliga och uppgår till 50 procent av den fasta delen av hyran.

Villkoret är att företagen ska kunna visa att omsättningen gått ner minst 30 procent i september 2020, jämfört med september 2019.

Kommunen kan komma att söka stöd från Länsstyrelsen för att finansiera halva rabattbeloppet.

  • - Vi värnar om våra lokalhyresgäster under rådande omständigheter och förstår att den rådande situationen är påfrestande för näringslivet. Därför erbjuder vi en förlängd period av stöd i form av ytterligare tre månaders hyresrabatt. Vi gör denna insats för att gynna det lokala näringslivet som är oerhört värdefullt för Sollentuna kommun och våra bostadsområden, säger Maria Stockhaus (M), ordförande i Sollentunahems bolagsstyrelse, i ett uttalande på Sollentunahems hemsida.

Men vem värnar om de tusentals bostadshyresgästerna?

Fotnot

Sedan lång tid har Sollentunahem ständigt 25-30 lokaler lediga för uthyrning. Främst i Tureberg och Edsberg.

Läs mer om lokalhyresrabatterna på Sollentunahems hemsida: https://www.sollentunahem.se/aktiviteter/2020/fortsatt-rabatt-pa-hyror-fram-till-och-med-december-for-lokalhyresgaster/.

 

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .