Skip to main content

Nyheter

Sollentuna kommun genomför ett trygghetsprojekt

RamstrandMen var är hyresgästerna och alla andra medborgare?

Sollentuna kommun genomför i detta nu projektet EST – effektiv samverkan för trygghet – i samarbete med polisen, Sollentunahem, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Tullverket med flera.

Projektet, som Brottsförebyggande rådet i Sollentuna håller i, har som mål att förebygga brott i socialt utsatta områden. Projektet är ett av flera pilotprojekt i landet.

En av projektets metoder är myndighetssamverkan.

En väl motiverad undran kring projektet, är varför ideella organisationer, hyresgäster och andra medborgare inte är delaktiga – eller rättare sagt inte är inbjudna.

- ”Det är ett sätt att arbeta med samhällets alla tillgängliga resurser, mot konkreta mål och genomföra gemensamma satsningar”, säger Brottsförebyggande rådets ordförande Magnus Ramstrand (KD) i ett uttalande till lokaltidningen Vi i Sollentuna.

De tillgängliga resurserna i samhället omfattar tydligen inte ideella organisationer och enskilda medborgare enligt Ramstrand.

Du kan läsa mer om projektet via denna länk: http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/sollentuna-pilotkommun-i-nytt-trygghetsprojekt/repdpnqkb!U8qFOliwEFcUifW6wFSQLQ/.

 

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .