Nyheter

Sollentuna kommun ska verka för fler studentbostäder i regionen

Studenter Wiki
Enligt beslut i kommunstyrelsen nu i mars, så ska kommunen bli medlem i föreningen Sthlm6000+ som har till syfte att öka Stockholms attraktivitet som studentstad och verka för att fler studentbostäder byggs.

Sollentuna kommun har gjort en helomvändning vad gäller studentbostäder. I kommunen har det aldrig funnits några studentbostäder och intresset för detta hos kommunen har om inte varit obefintligt, så i alla fall väldigt ljumt. Det finns inga studentbostäder i dag heller, men det håller på att byggas 150 sådana i Tureberg i detta nu. Kommunens allra första och de planeras vara klara i december 2016.

Föreningen Sthlm6000+ är ett stadsutvecklingsprojekt som bland annat har som mål att det ska byggas 6 000 studentbostäder fram till 2017. Det innebär i så fall en ökning med 50 procent.

Förutom Sollentuna är också kommunerna Botkyrka, Huddinge, Nacka, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby och Upplands Väsby medlemmar i Sthlm6000+. Föreningen samverkar med ett stort antal byggföretag, landstinget, länsstyrelsen, universitet, högskolor, bostadsförmedlingen och kommunförbundet i Stockholms län.

Detta skapar naturligtvis förväntningen att Sollentuna kommun ska vara med och skapa ett liknande samarbete när det gäller bostadskrisen och byggandet av hyresrätter i länet.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier