Nyheter

Sollentuna kommun: Sollentunahem ska bygga 1 500 hyresrätter

Sollentuna kommunhus Wiki
Den 26 oktober gick kommunen ut med denna nyhet. Inga beslut är dock ännu tagna.

Kommunstyrelsen kommer att föreslå Sollentuna kommuns fullmäktige att AB Sollentunahem ska få ett direktiv om att bygga 1 500 hyresrätter. Detta för att möta de kommande behoven av fler bostäder.

Det finns dock ett pris för denna ambition. Sollentunahem får sälja ett antal hyresrätter till annan fastighetsägare för att finansiera det hela. Inga hyresrätter kommer dock att ombildas till bostadsrätter.

Vidare vill den politiska majoriteten renodla strukturerna för kommunens bolag, vilket innebär att man ännu en gång kommer att skapa ett koncernbolag i kommunen – Sollentuna Stadshus AB. Det bolaget kommer att bli moderbolag för Sollentunahem, AB SOLOM, SEOM AB (f d Sollentuna Energi AB) samt ett nytt bolag kallat Sollentuna Kommunfastigheter AB. Till det bolaget kommer kommunen att föra över skolor och andra kommunala verksamhetsfastigheter. Enligt uppgift omfattar det även AB Sollentunahems kommersiella fastigheter.

Detta gäller sannolikt inte alla Sollentunahems kommersiella lokaler, då en hel del av de butiks- och kontorslokaler som Sollentunahem äger finns i hyresfastigheter.

Sollentunahem ska fortsättningsvis ägna sig åt att bygga, förvalta och utveckla hyresbostäder samt bidra till trygghets- och integrationsarbetet i bostadsområdena.

- ”Sollentuna är en attraktiv och snabbt växande kommun. Vi i den politiska majoriteten ser det som positivt att människor vill flytta hit och vara med och bidra till vår gemensamma trygghet och välfärd. Det finns en stor efterfrågan på bostäder i kommunen och genom detta nya uppdrag kommer vi att möjliggöra för fler att bli Sollentunabor”, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) i ett pressmeddelande.

Planen är att detta kommande förslag ska behandlas av fullmäktige redan den 24 november.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier