Nyheter

Sollentunahem bygger fler bostäder för nyanlända och ensamkommande flyktingbarn

Norrviken 2Foto

Foto: Ulla Rosén

Kommunens första flyktingboende uppfördes i Rotsunda under hösten 2015, och de första flyktingarna flyttade in i januari månad. Nu har Sollentunahem fått i uppdrag av kommunen att bygga boenden i Häggvik och Norrviken.


Invid Häggviksrondellen, där OK tidigare låg, ska Sollentunahem bygga så kallade bostadspaviljonger (som de i Rotsunda). I Norrviken byggs Sollentunahems före detta huvudkontor om till HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn.

Enligt uppgift så kommer kommunen att driva även dessa boenden i egen regi.

-          ”Vi är lite förvånade över att Sollentuna kommun gör så pass mycket på kort tid för flyktingarna. Men då positivt förvånade kan man säga. Att kommunen valt att driva dessa boenden i egen regi är också mycket positivt. Vi ser ju hur det är ställt på flyktingboenden över landet med upphandlade entreprenörer, som långt ifrån alltid är seriösa”, säger Hyresgästföreningen Sollentunas ordförande Jan Peter Mattsson.

-          ”Hyresgästföreningen har också konstaterat att, i alla fall de boende i Rotsunda, har hyreskontrakt och därigenom är hyresgäster hos Sollentunahem. Detta faktum skapar stora möjligheter för oss att tillsammans med bland annat Sollentunahem göra insatser för flyktingarna”, fortsätter Jan Peter Mattsson.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier