Skip to main content

Nyheter

Sollentunahem ger ut ny hyresgästtidning

I våra kvarter
Den nya tidningen ”I våra kvarter” ersätter den tidigare ”Botema”.

Den nya tidningens nummer 2 skickades ut till hyresgästerna under denna vecka. Tidningen är enkel – tvåsidigt A4-format. Hyresgästföreningen Sollentuna välkomnar den nya tidningen då en sådan informationskanal behövs för hyresgästerna.

Detta nummer handlar bara om delningen av AB Sollentunahem, vilket är en jättestor fråga för bolagets hyresgäster. Både för de som kommer att drabbas av försäljningar till andra bolag eller ombildning till bostadsrätter, och de som blir kvar som hyresgäster hos Sollentunahem.

Kort om innehållet i nr 2 den 23 maj 2018 (nedkortat)

Nya Sollentunahem
Delningen av bolaget i fem nya bolag är nu i full gång.
Försäljningarna beräknas att genomföras i flera olika etapper under en femårsperiod.

Kommer Sollentunahems hyresgäster att kunna köpa lägenheten de bor i?
Det kommer man inte kunna göra, skriver Sollentunahem. Men det stämmer inte riktigt med verkligheten. I ägaren Sollentuna kommuns ägardirektiv till bolaget är det tydligt att ombildningar till bostadsrätter ska fortsätta på Malmvägen, i Rotebro centrum och i Rotsunda. Dock inte i de fastigheter som ska säljas till andra fastighetsbolag.

Nybyggnation
I planerna (och dessutom angivet i kommunens ägardirektiv) ska 1 500 nya hyresrätter byggas fram till och med år 2024.

Hyresfakturor
De nya bolagen kommer att ha andra bankgironummer, vilket kommer att anges på hyresavierna då delningen är gjord. Hyresgästerna i de fastigheter som flyttas över till de nya bolagen (delningen) måste förnya sina autogiron, eftersom de gamla upphör i och med överflyttningen. Gäller också förråd och p-platser.

Alla frågor är välkomna till forumet
För dig om vill veta mer om Nya Sollentunahem uppdaterar Sollentunahem hemsidan löpande och har där även ett forum för frågor och svar, se fliken ”Fråga oss” på www.sollentunahem.se.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .