Nyheter

Sollentunahem har startat processen mot 1 500 nya hyresrätter

Bild 001
Den 27 juni sade Sollentunahem i ett pressmeddelande att man nu påbörjat processen för att förverkliga målet om att bygga 1 500 nya hyresrätter till 2025.

Enligt pressmeddelandet så har bolaget skickat in en ansökan till kommunen om att nya detaljplaner ska påbörjas.

Bostadsbyggandet är tänkt att ske i Rotebro, Häggvik, Tureberg, Helenelund, Edsberg och Rotsunda gård. Mycket av fokus ligger på att förtäta stationssamhällena Helenelund, Tureberg, Häggvik och Rotebro.

Byggarbetsplatswiki
En stor förtätningsbebyggelse med 500 nya hyresrätter planeras också i Edsberg – längs Ribbings väg mot Väsjöområdet.

I bolagets pressmeddelande gör Sollentunahems bolagsstyrelseordförande, Maria Stockhaus (M), ett märkligt uttalande:

- ”Det känns fantastiskt bra att Sollentunahem nu tagit första steget till många fler hyresrätter i Sollentuna. Bolaget har stort fokus på hållbarhet inte minst socialt när det gäller utformning av de nya boendemiljöerna. Vi har en bra dialog med kommunen och tror att det kommer att bidra till en snabbare och smidigare detaljplaneprocess”.

Fler hyresrätter blir det egentligen inte. Sanningen är att sedan 2007 har den politiska majoriteten som Maria Stockhaus tillhör, sett till att Sollentunahem ombildat och sålt mer än 25 procent av sina hyresrätter. I detta nu står majoriteten i begrepp att sälja 2 000 hyresrätter och att fortsätta ombildningen av hyresrätter till bostadsrätter. Det kan alltså aldrig bli fler hyresrätter på det här viset – bara färre.

Om nu de 1 500 hyresrätterna verkligen kommer att byggas. Vi har tidigare sett planer på att bygga hyresrätter rinna ut i sanden.

Stockhaus säger ju också att man har en bra dialog med kommunen om detta. Nu är det ju som så att hon själv sitter med i kommunfullmäktige. Detta är verkligen att sitta på två stolar.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier