Skip to main content

Nyheter

Sollentunahem leder förening som ska öka tryggheten

Bild 001
Sollentunahem har tagit ordförandeklubban för en nybildad förening som ska jobba med tryggheten i centrala Sollentuna.

Förutom Sollentunahem är också bostadsbolaget Hembla medlem. Sollentuna kommun, som var initiativtagare till bildandet, och polisen är andra aktörer i föreningen.

Formen för organisationen är ett så kallat Business Improvement District – förkortat BID – som ofta har formen av en ideell förening som ska verka för att öka attraktiviteten och fastighetsvärden i ett geografiskt avgränsat område. Vägen dit går bland annat via att minska otrygghet och brottslighet vilket ska skapa såväl ökad status som ökad trivsel.

anna mellstrom pressbild
- Det är hedrande att få ta över ordförandeskapet och vi ser fram emot att driva föreningen, då trygghetsfrågor ligger oss varmt om hjärtat. Att skapa trygghet för våra boende är väldigt grundläggande och viktigt för oss, säger Sollentunahems vd Anna Mellström i ett uttalande på bolagets hemsida.

BID-föreningen ska också samverka med föreningslivet. Det är inte känt vilka föreningar som man tänker sig att samverka med.

På sikt vill kommunen att det ska skapas BID-föreningar också i andra delar av Sollentuna.

Läs mer om detta på Sollentunahems hemsida: https://www.sollentunahem.se/aktiviteter/2021/sollentunahem-tar-over-ordforandeskapet-i-bid/.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .