Nyheter

Sollentunahem vill ha kameraövervakning i Helenelunds centrum

Övervakningskameror Wiki
AB Sollentunahem vill få tillstånd för att införa kameraövervakning i Helenelunds centrum, i syfte att få koll på en grupp romska tiggare och ett ungdomsgäng som de boende enligt uppgift känner sig otrygga med.

Sedan en tid har det allmännyttiga bostadsbolaget Sollentunahem tillsammans med ägaren Sollentuna kommun satt in väktare i Helenelunds centrum då man uppfattar att de boende där känner otrygghet på grund av en grupp tiggare och ett ungdomsgäng. Nu vill bolaget gå ett steg till, och söker tillstånd för att kameraövervaka Helenelunds centrum.

-      ”Vi vet inte riktigt hur vi ska tackla situationen”, säger AB Sollentunahems förvaltare Thomas Nilsson i ett uttalande till lokaltidningen Vi i Sollentuna.

En lustifikation i sammanhanget är att AB Sollentunahem har sålt alla hyresrätter till bostadsrättsföreningar i Helenelunds centrum. Kvar som hyresrätter finns bara Svalgången på den västra sidan av järnvägen. Dock äger bolaget fortfarande centrumfastigheterna, men det kanske borde vara så att det är bostadsrättsföreningarna i Helenelunds centrum som ska betala för vakter och kameraövervakning. Eftersom det inte finns några hyresgäster där som hyr av AB Sollentunahem, så finns det heller inget som helst intresse hos nämnda bostadsbolags hyresgäster i andra kommundelar för att vara med och betala för speciella åtgärder i det nästan helt ombildade Helenelund.

Är det inte rätt självklart att det är bostadsrättsföreningarna i Helenlunds centrum som ska betala för detta?
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier