Skip to main content

Nyheter

Stockholms stad tar krafttag för att bygga bostäder

Stadshuset2
Majoriteten i Stockholms stadshus satte upp ett högt mål för bostadsbyggandet – 40 000 nya bostäder till och med 2020. Hur går det med det?

Jo tack bra, skulle säkert någon av politikerna i den rödgrönrosa alliansen i stadshuset ha svarat om man fått frågan. Och det vore i så fall med sanningen överensstämmande har det visat sig.

I dagsläget håller tusentals bostäder på att byggas. Till det kommer mer än 12 000 bostäder som redan är antagna i detaljplaner samt inte mindre än 32 000 som ligger i startgroparna för detaljplaner. Vilket sammantaget alltså utgör betydlig fler än 40 000. Allt detta har hänt sedan valet i september 2014.

Alla dessa bostäder lär inte vara klara 2020, men enligt Stockholms stads styrande politiker så är det fullt möjligt att man kommer att nå målet om 40 000 bostäder till och med 2020.

Ett av verktygen för att åstadkomma detta resultat så snabbt, var att man tillsatte en ”byggeneral” i stadshuset som samordnar alla processer. Ett annat att man gav sina bostadsbolag ett tydligt uppdrag om att bygga bostäder.

En strategi som uppenbarligen fungerar.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .