Skip to main content

Nyheter

Stor debatt om marknadshyror

Hyreshus Örebro
Fredagen den 4 juni presenterades utredningen om marknadshyror och den lämnades också över till regeringen. Direkt utbröt en stor debatt om denna fråga. Häng med i debatten!

I korthet så kan man beskriva debattläget så här: Hyresgästföreningen och Vänsterpartiet med flera är aggressiva motståndare till förslagen i utredningen. Fastighetsägarna och de borgerliga partierna tillsammans med bland annat tankesmedjor med högersympatier är för. Någonstans mitt emellan ligger regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Dock med skillnaden att jämställdhets- och bostadsminister Märta Stenevi (MP) uttryckt att marknadshyror inte kommer att införas så länge hon är bostadsminister. Sveriges Allmännytta tar försiktigt avstånd från utredningens förslag genom att säga att de inte tror att de kommer att öka bostadsbyggandet.

Varför inte följa debatten själv och bilda dig en uppfattning?

Här har du länkar till artiklar om frågan:

Hem & Hyra

Hyresgästföreningen

Mitt i

ETC

Dagens Arena

Arbetet

DN

Aftonbladet

Expressen

SVT

Sveriges Allmännytta

  • Sveriges Allmännytta kommenterar förslag om fri

hyressättning vid nyproduktion (https://www.sverigesallmannytta.se/sveriges-allmannytta-kommenterar-forslag-om-fri-hyressattning-vid-nyproduktion/)

Bostadspolitik

Fastighetsägarna

·       Fler hyresrätter med fri hyressättning vid nyproduktion (https://www.fastighetsagarna.se/aktuellt/nyheter/2021/fler-hyresratter-med-fri-hyressattning-vid-nyproduktion2/)
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .