Nyheter

Studentbostäder i bostadsrättsform är en mycket dålig idé

Haninge kommunhus Wiki
Nu blir det verklighet i Sollentuna – 72 studentlägenheter byggs som bostadsrätter.

72 studentbostadsrätter ska byggas på Bygdevägen i Sollentuna. Enligt uppgift kommer priserna för dessa lägenheter att börja på 1 335 000 kronor. Vilka studenter har råd med det? Ja, de med rika föräldrar förstås – men alla andra då som kommer från familjer med normala eller låga inkomster? Som dessutom är i majoritet vad gäller studenter.

Idén har Sollentuna kommun tydligen fått från Danderyds kommun som ligger längre fram i byggprocessen. I Sollentuna säger lokalpolitiker att ”man tillför ytterligare en kvalitet” när det blir i bostadsrättsform, och att ”man gärna ser blandade upplåtelseformer”.

Får man väl tycka, men här bygger man in höga trösklar för studenter vilket ju alls inte är syftet med studentbostäder – utan tvärtom är ju tanken att underlätta. Hyresrätten är helt klart den optimala formen för studentbostäder.

Nu har nästa idé dykt upp både i Danderyd och Sollentuna. För att säkra rörligheten ska studenterna tvingas att sälja efter slutförda studier. På så sätt ska nästa student komma in (om man har råd då).

Samma lokalpolitiker som vurmar för studentbostadsrätter, är också de som vurmar om äganderätten. Den här idén är ett direkt ingrepp i äganderätten. Det här går inte ihop alls.

Varför inte arbeta med bostadspolitiken på riktigt istället?

 

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier