Skip to main content

Nyheter

Suspenderingen av Greger Björkegren helt enligt stadgarna

Ordforandeklubba
När regionsordföranden Greger Björkegren den 21 oktober suspenderades från alla sina uppdrag inom Hyresgästföreningen region Stockholm, höjdes röster om att beslutet inte hade gått rätt till.

När regionsstyrelsen tog detta mycket ovanliga beslut, så röstade 8 för en suspension och fyra emot. Alltså ett majoritetsbeslut. Men en oenighet betyder inte automatiskt en oegentlighet vad gäller stadgarna.

Förbundets stadgegrupp har granskat detta, och ger beslutet grönt ljus.

-        ”Det är inga konstigheter med suspensionen, den är helt korrekt och förenlig med våra stadgar. Vi i stadgegruppen är helt överens om tolkningen”, säger förbundets organisationssekreterare Robert Rohammar, som är en av ledamöterna i stadgegruppen, i ett uttalande till tidningen Hem & Hyra.

Övriga ledamöter i stadgegruppen är förbundsstyrelseledamöterna Bo Nilsson, Björn Johansson och Alaa Idris.

Regionsstyrelsens suspenderingsbeslut kan nu överklagas till förbundsstyrelsen av Greger Björkegren inom en månad. Det vill säga fram till den 21 november.

Stadgegruppen har utöver detta också klart uttalat att det är den vice ordföranden i regionsstyrelsen – det vill säga Marina Fredriksson från Södermalmsföreningen - som nu träder inom ordförande fram till årsmötet 2015.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .