Nyheter

Telge Bostäder säljer ännu fler hyresrätter

Höghus Wiki
Telge Bostäder i Södertälje fortsätter att sälja ut sina hyresrätter.

Nu står 384 hyresrätter i Fornhöjden och Ronna på tur. Bolagstyrelsen har beslutat att ge företaget i uppdrag att förbereda försäljningen av hyresrätterna. Försäljningsprocessen startar inom kort och man räknar med att ha en affär klar vid årsskiftet, under förutsättning att kommunstyrelsen och kommunfullmäktige godkänner försäljningen.

Anledningen till att man tidigare sålt 679 hyresrätter och nu står i begrepp att sälja ytterligare 384, är att bolaget behöver få in pengar för att klara upprustning av det övriga fastighetsbeståndet och för att producera nya hyresrätter.

Telge Bostäder betonar att man letar efter långsiktiga ägare som också ska vara bra hyresvärdar för hyresgästerna. Vid de tidigare försäljningarna har man avtalat om att köparna måste behålla hyresrätterna i minst åtta år. Vidare betonar man att Telge Bostäders hyresgäster får behålla sina poäng i bolagets bostadskö om man vill.

Även i Botkyrka och Sigtuna har de allmännyttiga bostadsbolagen ganska nyligen sålt av en del av sina hyresrätter för att klara upprustning och nyproduktion.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier