Skip to main content

Nyheter

Tidigare Sollentunabo som vill återvända tycker till om Sollentunahemsaffären

Bild 010
Marie Leván anslöt sig igår till vår namninsamling mot Sollentunahemsaffären på nätet, och passade då på att kommentera det som händer med Sollentunahem.

Vi har givetvis fått Maries tillstånd att publicera detta.

Gå med i vår namninsamling du också! Se http://hgfsollentuna.se/skrivunder.

Jag har tidigare bott i Sollentuna och står nu i Sollentunahems bostadskö. Ser hopplöst på när fler och fler hyresrätter ombildas till bostadsrätter vilket gör det svårare och svårare för personer med lägre inkomst att finna en bostad i Stockholm. Hyresrätter med skälig hyresnivå är en räddning för många stockholmare som hoppar runt på andrahandsmarknaden i väntan på tillräckligt många ködagar för att kunna få ett förstahandskontrakt. Om Sollentunahem säljer ut de lägenheter som de har idag till ett för närvarande okänt företag, vem vet hur det kommer att påverka inte bara befintliga hyresgäster på grund av till exempel eventuella hyreshöjningar, men även oss andra som står i kön i hopp om att en dag få erbjudandet om en lägenhet i Sollentunahem?

Blir det som när Signalisten slukades upp av stadens Bostadsförmedling och alla ködagar som folk hade i Signalisten försvann? Om det nya bolaget även beslutar sig för att göra om hyresrätterna till bostadsrätter, vart ska hyresgästerna ta vägen?

Det är absurt att ens tala om en försäljning när köparen/köparna inte är namngivna. Hur ska någon kunna ta ställning till om det vore en bra affär ifall vi inte ens vet vem som skulle köpa lägenheterna och vad deras planer i så fall skulle vara?

Det är även helt absurt att överväga en sådan här förändring utan att höra med hyresgästerna idag om vad de har för farhågor eller vad de vill. Det är ju hyresgästerna som kommer få ta konsekvenserna, inte kommunen.

Marie Leván

Fakta
Signalisten är Solnas allmännyttiga bostadsbolag.
I Sollentunahems bostadskö är det stadigt cirka 40 000 personer sedan flera år.
Nästan alla kommuner i Stockholms län är anslutna till Stockholms Bostadsförmedling, som för knappt ett år sedan slog rekord med över en halv miljon personer i bostadskön.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .