Nyheter

Till dig som är medlem i Hyresgästföreningen region Stockholm

Simon Safari
Information till alla medlemmar från regionens ordförande Simon Safari.

Vi är mitt uppe i en tid som är olik allt det vi är vana vid, och som dramatiskt påverkar vår vardag och våra liv. Många känner oro och osäkerhet inför vad som ligger framför oss. Men mitt i allt detta ser vi också glimtar av hopp och ljus. Vi ser hur människor erbjuder sig att hjälpa dem som behöver hjälp, hur frivilliga erbjuder sina tjänster till sjukvården och hur grannar hjälper grannar! Där vill också vi som organisation finnas med och bidra. Hyresgästföreningen är inga experter på smittskydd och under pandemin förlitar vi oss på Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Däremot är vi experter på att organisera vanliga människor. Genom satsningen Goda Grannar vill vi göra vårt för att möta behov som finns runtomkring oss. Läs mer via länken nedan.

För att inte bidra till ökad spridning av Coronaviruset så har vi vidtagit följande åtgärder;
• Kontoret i Globen stängt och all personal som kan, uppmanas att arbeta hemifrån.
• Föreningarnas årsmöten, i de fall de inte redan var genomförda, har skjutits på framtiden. När de kommer att kunna genomföras vet vi inte i dagsläget. Vi avvaktar utvecklingen och myndigheternas direktiv.
• Förbundsstyrelsen har beslutat att alla förtroendemannauppdrag löper vidare till dess att respektive förening haft möjlighet att hålla sitt årsmöte, allt för att säkra den demokratiska ordningen.

Även om mycket har ställts på ända så jobbar vi vidare med vårt uppdrag att värna hyresgästernas intressen, bland annat så har vår förhandlingschef skickat ut ett brev till alla fastighetsägare med en vädjan om att ha förståelse för hyresgäster som på olika sätt drabbas av konsekvenserna av pandemin. När sjukdom, varsel eller kanske till och med arbetslöshet drabbar så får det konsekvenser för ekonomin. Vi hoppas att vårt brev bidrar till att fastighetsägare har förståelse för situationen och agerar utifrån det.

Tillsammans måste vi solidariskt kämpa för att sätta stopp för smittspridningen och de konsekvenser som följer av denna. Vi kan alla vara med i detta arbete och det kommer att vara värt det.


Bästa hälsningar,

Simon Safari, ordförande
Hyresgästföreningen Region Stockholm
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier