Skip to main content

Nyheter

Två föreningsordförande i region Stockholm suspenderas

Styrelsen för Hyresgästföreningen region Stockholm har beslutat att suspendera två föreningsordförande.


Nyligen beslutade styrelsen för Hyresgästföreningen region Stockholm att suspendera föreningsordförandena PO Brogren och Jan Bergström för en tid av fem år.

PO Brogren är föreningsordförande för Solnaföreningen och har utöver det också förtroendeuppdrag i föreningen i Upplands Väsby där han är bosatt. Jan Bergström är ordförande för Hyresgästföreningen Kungsholmen.

Suspenderingen innebär att personerna i fråga inte kan ha något förtroendeuppdrag inom Hyresgästföreningen under fem år. Medlemskapet har de kvar.

Regionstyrelsen anger inte skälen till suspenderingarna. PO Brogren och Jan Bergström har enligt stadgarna rätt att överklaga beslutet till förbundsstyrelsen inom en månad. PO Brogren har i ett uttalande i tidningen Hem & Hyra deklarerat att han kommer att överklaga regionstyrelsens beslut till förbundsstyrelsen. Om Jan Bergström kommer att överklaga beslutet är inte känt.

Utöver dessa suspenderingar tilldelades också regionstyrelseledamoten Fredric Eriksson från Södermalmsföreningen en muntlig varning. Varningen innebär att Fredric Eriksson har varit föremål för en utredning om suspendering, och att regionstyrelsen efter utredning ansett att skälen inte räcker för en suspendering, men väl för en muntlig varning.

Källa: Hem & Hyra

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .