Nyheter

Upp till 5 000 lägenheter med lägre hyror byggs i Stockholm

Bild 073
Stockholms stad vill öka byggtakten radikalt och planerar nu att genom sina allmännyttiga bostadsbolag bygga upp till 5 000 nya hyresrätter till 2020.

Den 25 augusti fattades det beslut om att bygga upp till 5 000 så kallade ”Stockholmshus” i ett samarbete mellan Stockholms stad, Stockholmshem, Familjebostäder och Svenska Bostäder.

”Stockholmshus” är enligt samma koncept som organisationen SABO:s så kallade typhus. Stora volymer och denna husmodell gör att de blir billigare och går snabbare att producera. Hyran för en trea kommer att ligga i intervallet 7 500 och 10 500 kronor i månaden. Betydligt billigare än andra nyproducerade hyresrätter. I bakgrunden ligger också att hyrorna i Stockholms stad har ökat med hela 48 procent sedan 2005. ”Stockholmshus” beräknas ligga 25 procent under nuvarande nyproduktionshyror.

-          ”Med Stockholmshusen utvecklar vi ytterligare Familjebostäders arbete för nya bostäder till stockholmarna. Samarbetet med våra systerföretag och de tekniska förvaltningarna kommer att öka vår nyproduktionstakt och möjliggöra en effektivisering av produktionskostnader”, säger Familjebostäders vd Anette Sand i ett uttalande på företagets hemsida.

Under hösten blir det klart med var dessa hyresrätter ska byggas.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier