Nyheter

Upprop för Hyresgästföreningen region Stockholm

Ordförandeklubba
Ett antal förtroendevalda i olika föreningar inom Hyresgästföreningen region Stockholm tycker inte om den kritik som regionsstyrelsen nu utsätts för efter beslutet att suspendera regionordförande Greger Björkegren, och har därför författat ett upprop för regionstyrelsen och framförallt för regionen. Uppropet är riktat till fullmäktiges ledamöter inför budgetfullmäktige lördagen den 29 november.

För det första vill vi här framföra vår bestämda åsikt att vi alla i detta nu måste samverka för att skapa förutsättningar för att Hyresgästföreningen region Stockholm skall bli en bra region att verka i för både förtroendevalda och anställda, och att regionen i sin verksamhet på bästa sätt skall svara mot det uppdrag som medlemmarna gett densamma.

För det andra vill vi med detta upprop vara initiativtagare till att sätta punkt för den negativa kultur som i åratal har frodats i regionen. Det får vara slut med den manipulativa kulturen, likaså med den kultur som bygger på hot och förtal. De som inte kan leva med att verka i en öppen, transparent, demokratisk och utvecklande organisation kan med fördel lämna organisationen med omedelbar verkan. Saknad av ingen. Vi vill verka för medlemmarna, och de krafter som inte kan ställa upp på den idén har varken medlemmarna eller vi som förtroendevalda behov eller intresse av.

För det tredje måste det bli ett slut på alla de negativa, onödiga och irrationella konflikterna. Det är långt ifrån ok att döma ut allt och intet utifrån allmänna omdömen, tyckande och rykten. Detta pågår tyvärr dagligen i regionen den dag som idag är. Och speciellt nu i svallvågorna efter regionsstyrelsens beslut den 21 oktober att suspendera regionordföranden Greger Björkegren. Det är i detta nu ingen hejd på ryktesspridningen, förtalet och historieförvanskningen – vilket i slutänden bara kommer att drabba medlemmarna i negativ mening.

I detta nu finns krafter som tar sig rätten att själva tolka stadgar. Göra sig till ombud som inte finns i vår organisation. Hitta på helt vansinniga fantasihistorier om hur detta med suspenderingen kom till från början. Vantolka såväl mötesformer som stadgar och andra regler. Vidare försöka sätta in fullmäktige som part vad gäller suspenderingsbeslut, vilket är en fråga som fullmäktige inte har att göra med överhuvudtaget. Och än värre – det finns de som kräver en förtroendeomrösting om regionsstyrelsen den 29 november på grund av suspenderingen. Hur kan man genomföra en förtroendeomröstning om en styrelse som följt de regler som finns stipulerade i våra stadgar? Det finns också de som befinner sig på nivån att regionsstyrelsen tryckt upp dagordningen på fel sorts papper och med fel teckenstil, och därmed menar att suspenderingsbeslutet är ogiltigt. Vansinnet verkar inte ha några som helst gränser inom delar av region Stockholm.

Exempelvis skrifterna ”Hyresstressen” och ”Undersökningskommissionen” är bra exempel på detta. Budskapen där bygger på gissningar, rena påhitt och i vissa fall även lögner. Ytterligare problem med dessa utgåvor är att de aldrig har någon avsändare – vilket måste betyda att det inte är någon som vill eller vågar stå bakom det som påstås – och att de bara sprids inom en begränsad krets, eller nätverk om man så vill.

Men nu får det vara stopp för detta.

De som inte klarar av att följa det regelverk som gäller, eller att följa demokratiska spelregler – eller känner sig tvungna att manipulera i det fördolda och sprida illvilliga rykten – ombedes härmed att omedelbart lämna vår organisation. Vi som tror på Hyresgästföreningen och vill ha en positiv utveckling för medlemmarna inom densamma vill inte ha med er längre. Ni behövs inte och kostar organisationen allt för mycket.

Vår ambition är att vi med gemensamma krafter ska skapa den bästa region som någonsin funnits. En region som är i ständig utveckling, är demokratisk, lyhörd och transparant. Alltså en bra organisation för våra medlemmar som inte är intresserade av intriger, maktkamper, svartmålning och hot.

Vi ställer upp för framtidens region Stockholm!

Eva Dazley, fullmäktigeledamot Järfälla

Per Fagerberg, fullmäktigeledamot Huddinge

Dennis Gråfors, fullmäktigeledamot Nacka Värmdö

Margareta Karlsson, fullmäktigeledamot Sigtuna

Anders Kotorman, fullmäktigeledamot Sigtuna

Sune Löfgren, fullmäktigeledamot Sigtuna

Björn Walldén, fullmäktigeledamot Sigtuna

Susanne Grolander, styrelseledamot Sigtuna

Thomas Axelsson, fullmäktigeledamot Sollentuna

Madeleine Aidehag Axelsson, fullmäktigeledamot Sollentuna

Ulla Rosén, fullmäktigeledamot Sollentuna

Anders Johansson, medlem i Hyresgästföreningen Sollentuna

Ann-Louise Emilsdotter, fullmäktigeledamot Upplands Väsby

Eddie Carlsson, fullmäktigeledamot Upplands Väsby

Jan Hanspers, fullmäktigeledamot Vällingby

Yvonne Andersson, fullmäktigeledamot Vällingby

Eva Lagervall, fullmäktigeledamot Vällingby

Viola Karlström, fullmäktigeledamot Vällingby

Therese Simonsson, fullmäktigeledamot Vällingby

Haidar Eliwi, fullmäktigeledamot Vällingbyber.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier