Nyheter

Utredning med hyresgästerna i fokus

morganjohansson 150x200
Denna sommar beslutade regeringen att tillsätta en utredning för att stärka hyresgästernas ställning.

Utredningen ska ledas av riksdagsledamoten Agneta Börjesson (MP) och har särskilt fokus på hyresgästernas ställning. Huvuduppdraget är att se över om hyresgästernas ställning behöver stärkas.

Hela uppdraget går ut på följande:

·         Utreda om det finns brister i förvaltningen av hyreslägenheter och om det behövs ändringar för att komma till rätta med bristerna. I det ingår bland annat att utvärdera konsekvenserna av att förvärvslagen avskaffades.

·         Ta ställning till om hyresgästernas inflytande vid ombyggnad av hyreslägenheter bör stärkas. I uppdraget ingår också att ta ställning till om principerna för den rättsliga prövningen bör ändras för att stärka hyresgästernas inflytande.

·         Se över frågor om privatpersoners uthyrning av bostäder. Utredaren ska bedöma hur en lämplig avvägning mellan hyresvärdens och hyresgästernas intressen bör se ut och ta ställning till om hyresgästernas ställning bör stärkas.

Utredningen ska avrapporteras senast den 1 februari 2017.

-          ”Regeringen vill främja hyresrätten som en modern och trygg boendeform i framtiden. Då är det viktigt att hyresgästernas ställning stärks och att man snabbt kan hävda sin rätt vid allvarliga brister i sitt boende”, säger justitie- och migrationsmonister Morgan Johansson (S) i ett pressmeddelande.

Mer information om utredningen finns på regeringens hemsida via denna länk http://www.regeringen.se/artiklar/2015/07/regeringen-tillsatter-en-utredning-for-att-starka-hyresgasternas-stallning/.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier