Nyheter

Välkommen till framtiden! Eller till något annat?

Framtiden sollefteå kommun
Det är vi som är de goda krafterna och som ska få ordning på region Stockholm”. Så inleddes ett seminarium i Botkyrka tisdagen den 13 januari.

Moderator för seminariet var före detta regionsordföranden Terje Gunnarson och inbjuden föreläsare Daniel Suhonen, bland annat chef för debattidskriften Tiden och författare till boken ”Partiledaren som klev in i kylan” om Håkan Juholt.

I inbjudan till seminariet, som gick ut till alla föreningsstyrelseledamöter i regionen, angavs att detta var ett led i regionens förändringsarbete. Men så var inte fallet. Ledningen för regionkontoret gick av den anledningen snabbt ut med att detta inte är en verksamhet som regionen genomför, utan en föreningsverksamhet.

Och mycket riktigt så visar det sig att seminariet arrangerades av Hyresgästföreningarna i Botkyrka, Södermalm, Nynäshamn, Syd-Ost, Lidingö, Nordost, Haninge och Skärholmen.

Nu talades det inte så mycket om regionens förändringsarbete på seminariet, utan mer om problem och förändringsarbete i folkrörelsen som helhet. Suhonen ansåg bland annat att idéer är det värt att kämpa för, men kotterier och personangrepp ska man undvika. Och där fångade han nog en del av den svenska folkrörelsens själ, och samtidigt ett av region Stockholms stora problem sedan många år.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier