Skip to main content

Nyheter

Vårens LH-träff

LH träff 31 maj 2017 3
Onsdagen den 31 maj höll Sollentunaföreningen en träff för förtroendevalda i de lokala hyresgästföreningarna.

Träffen hölls på Scandic Star Hotel och 17 förtroendevalda mötte upp, samt föreningens verksamhetsutvecklare.

På programmet fanns två punkter – dels Sollentunahemsaffären och dels bildning.

LH träff 31 maj 2017 2
Hela Sollentunahemsaffären gick igenom, vilket ledde till många frågor och intressanta diskussioner. Mötet kunde konstatera att om allt detta genomförs – försäljning av 2 000 hyresrätter, flytt av alla kommersiella fastigheter till ett nytt kommunalt fastighetsbolag samt fortsatta ombildningar till bostadsrätter – så är det ett mycket allvarligt hot mot Sollentunahems fortsatta existens.

LH träff 31 maj 2017
Vad gäller bildning så presenterades regionens kursutbud för 2017. Föreningsstyrelsen informerade också om att man vill satsa mer på bildningsverksamheten, och har erbjudit regionen att Sollentuna kan fungera som pilotförening vad gäller utvecklingen av regionens bildningsverksamhet. Detta kommer att vara en punkt på årets LH-konferens som genomförs i september, och innebär ett långsiktigt utvecklingsarbete inom föreningen tillsammans med regionen. En ambition är att genomföra så mycket av utbildningarna som möjligt i Sollentuna.

Du som är förtroendevald i Sollentuna – notera den 23-24 september i almanackan. Då genomförs LH-konferensen på Viking Line. Inbjudan kommer att gå ut till alla förtroendevalda i god tid innan.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .