Skip to main content

Nyheter

Veckans valfläsk - 200 hyresrätter ska byggas!

Byggarbetsplatswiki
200 nya hyresrätter planeras i Rotsunda gård. Och just det – planeras. Inget annat.

Om detta kommer bli verklighet eller inte strider de lärde.

I alla fall så är planen att det ska byggas sammanlagt 200 nya hyresrätter vid Bollstanäsvägen och Annerovägen i Rotsunda gård, Rotebro.

Och självklart så driver moderaten Thomas Ardenfors – ordförande i stadsbyggnadsnämnden, detta projekt eftersom det är valår. Ardenfors vill ha röster i första hand. Inte hyresrätter egentligen.

Antagligen kommer det att bli som med Silverdal och mässområdet i Tureberg. Det kommer inte att bli några hyresrätter. Vad gäller Silverdal så har kommunen avtal med byggherrarna om att det ska byggas ett antal hyresrätter i området. Finns inte en enda hyresrätt där. Kommunens tjänstemän – med den politiska majoritetens goda minne – tog bort 100 hyresrätter i planen för mässområdet hösten 2017.

Till saken hör – om detta blir verklighet – att ytterligare 1 300 hyresrätter ska byggas till 2024 enligt ägardirektivet till Sollentunahem.

Så går det till i Sollentuna.

Mer om denna storvulna plan kan du läsa via denna länk: https://www.sollentuna.se/sv/nyheter--press/nyhet-trafik--stadsplanering/det-varas-for-fler-hyresratter-i-sollentuna/.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .