Jan Peter Mattssons krönika juni 2015

Nu börjar det hända grejer! Under de senaste veckorna har vi lyckats bilda inte mindre än två helt nya arbetsgrupper inom föreningen. Dels en verksamhetsgrupp som ska jobba med seminarier och studiecirklar bland annat, dels en opinionsbildningsgrupp som ska jobba inom området bostadspolitik. En riktig vitamininjektion i vår förening minst sagt.

Men samtidigt så händer det saker som man inte vill ska hända. Den 3 juni skedde den sjätte skottlossningen på cirka två år i Edsberg. Denna gång utanför min port! Riktigt hur man ska stävja detta har jag inget recept på, men helt klart är att nu måste alla goda krafter – föreningar, hyresgäster, kommunen, polisen etcetera – tillsammans verka för att motverka detta våld. Det är inte ok att man när som helst kan råka bli skjuten i sin egen port.

På det nationella planet finns nu riktiga ljuspunkter. Det regeringsbärande partiet Socialdemokraterna hade för lite sedan kongress i Västerås. Där tog man beslut om ett ”halvmiljonsprogram” för åren 2020-2030. Vilket i sak innebär att man har som mål att bygga en halv miljon bostäder under den tidsperioden. Till detta kommer att man tidigare satt som mål att bygga 250 000 nya bostäder från i år till 2020. Detta är precis vad konungariket Sverige behöver! Förutom att det är en lösning på vårt stora bostadproblem, så skapar det också nya jobb vilket alla i landet drar nytta av. Enligt LO så kan uppemot 40 000 nya jobb skapas bara inom byggsektorn fram till 2020. Vilket mycket väl kan innebära att många av våra arbetslösa medlemmar får chans till ett jobb. Ett riktigt lyft.

När detta skrivs så har den första sommarvärmen äntligen anlänt till Sverige. Efter en kall och seg vår så kommer så värmen äntligen. Man får hoppas att den håller i sig.

Vi i föreningsstyrelsen vill här passa på att önska alla medlemmar en trevlig sommar och en skön semester!

Janet
Thomas
Tahir
Ulla
Sonia
Kerstin
Nils
Laila
Jan Peter
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier