Jan Peter Mattssons krönika augusti 2016

Så där ja – nu är vi inne i sensommaren.

Jag hoppas att alla medlemmar och läsare har haft, och fortfarande har, en skön sommar. Och fått möjligheten att ladda batterierna inför höstens aktiviteter och verksamheter.

Som läsare har du sett att vi uppdaterat och byggt om denna hemsida något. Under hösten kommer vi att utveckla och bredda den än mera. Det får jag återkomma om.

Vi står nu inför en nystart i verksamheten. Redan nästa månad håller vi en tvådagarskonferens för de lokala föreningarna i bostadsområdena. Vi kommer att genomföra en serie seminarier under hösten om förhandlingar, hyresjuridik, bildning och demokrativerkstad. Därutöver kommer vi att fortsätta att bygga ett nytt samverkansarbete med Sollentunahem som vi startade på försommaren. Likaså kommer vi att fortsätta samtalen med Sollentunahem och kommunen angående de nya detaljplanerna för Svalgången i Helenelund.

Det finns mycket att lägga händerna på under denna höst. Något som jag ser fram emot.

Jag kan också konstatera att det ser positivt ut vad gäller det ökande bostadsbyggandet, även om det finns både en och annan sorgfågel som mer än gärna sjunger ut kritik om detta i media. Nu verkar förutsättningarna finnas för att bostadsbyggandet ska kunna ta fart på allvar redan under nästa år. Och det är något att stilla bedja om – bostadsbristen är ett av vårt lands största problem.

Verksamheterna som jag nämnt ovan kommer det mer information om på denna hemsida framöver.

Jan Peter Mattsson
Ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier