Skip to main content

Jan Peter Mattssons krönika juni 2016

Här kommer min sista krönika inför sommaruppehållet.

LH-galan
Genomfördes med buller och bång på Älvsjömässan den 28 maj. Runt 700 personer deltog – fantastiskt! Själv hade jag inte möjlighet att vara med, men har fått höra från olika håll att festivalen blev lyckad. Lite besviken är jag dock över att vare sig LH Rotsunda Ängar eller den tidigare ordföranden i LH:t Arne Lovén fick de stipendier som vi nominerat dem till. Men, LH:t och Arne var dock med ända till finalen vilket är bra det också och som visade dem uppskattning. En eloge också till regionens ordförande Simon Safari som verkligen kämpat för att kunna genomföra denna gala.

Bostadsbyggandet tar fart
Utan tvekan så befinner vi oss i början av en byggboom. Tusentals och åter tusentals bostäder planeras och byggs i Stockholmsområdet. Vill här särskilt lyfta fram Stockholms stad som arbetar hårt och effektivt med bostadsbyggandet. Ett effektivt verktyg för Stockholms stad är att man använder sina allmännyttiga bostadsbolag – och det fungerar utmärkt.

Ny bostadsminister
Nyligen utsågs Miljöpartisten Peter Eriksson till bostadsminister. Vad det kommer att innebära är det för tidigt att sia om, men jag har passat på att ställa fem frågor till Peter Eriksson som jag hoppas få svar på. Frågorna finns i en artikel på denna hemsida.

En massa visioner
Det är mer än tröttsamt med alla dessa visioner om allt möjligt i Sollentuna. Nu senast ”Vision Rotebro”, tidigare har det varit visioner om andra kommundelar, linbanor och allt möjligt. Men när kommer verktygslådan fram i Sollentuna? Vi ser fortfarande inga byggnadsarbetare i Väsjön till exempel. Mitt tips till den politiska majoriteten i Sollentuna är att titta hur Stockholms stad jobbar - och ta efter det!

Sommar, sommar, sommar!
Önskar er alla en lång, varm och skön sommar och på återseende i augusti.

Jan Peter Mattsson
Ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .