Jan Peter Mattssons krönika oktober 2016

Hösten har nu försiktigt gjort sitt intåg med gula blad och allt det där, och med den inramningen så kommer även denna krönika att handla om förhandlingar och verksamhet.

Jag har tidigare ondgjort mig över Fastighetsägarna Stockholms helt orimliga hyreskrav om 2,5 procent för 2017. Och nu gör jag det igen. Men kan samtidigt konstatera att verkligheten ser väldigt annorlunda ut än den som fastighetsägarna Stockholm försöker beskriva. Under den sista veckan i september så tecknade regionen det första avtalet denna höst, och det var med det privata bolaget Botrygg och det hamnade på 0,64 procent. Det är där det ska ligga – och inte på några 2,5 procent.

I den förra krönikan skrev jag om vår idé att starta en så kallad Tillsammansgrupp i Sollentuna tillsammans med stiftelsen Expo. Nu har denna idé format sig lite mera. Vi har fått med ABF Norra Stockholms län på noterna (vår nya ABF-avdelning för övrigt, då den gamla ABF Nordöstra StorStockholm inte längre finns). Vidare ska vi nu i början av oktober bestämma datum för den konferens vi ska hålla i Sollentuna för att bilda denna grupp. Förutom att bjuda in alla förtroendevalda i Sollentuna, kommer vi också att bjuda in förbundet, alla norrortsföreningar, ABF och regionen. Detta kommer att bli spännande.

Inom politiken verkar det gå åt rätt håll när det gäller bostäder. I slutet av september beslutade regeringen att satsa 3 miljarder kronor per år – totalt 11,3 miljarder kronor – på investeringsstöd för nya hyresrätter. Äntligen! Nu är det bara att hoppas att kommunerna och byggbranschen hänger med i svängarna.

Jan Peter Mattsson
Ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier