Jan Peter Mattssons krönika augusti 2015

Sommarvärmen kom sent, men när den väl kom så kom den ordentligt. När detta skrivs så har vi njutit av en lång rad varma sommardagar, vilket väcker hopp om fler. Vi får se hur det blir med det.

Oavsett detta så närmar sig hösten – och verksamhet som startar i vår förening. I denna krönika vill jag fokusera på tre områden.

Motioner till regionen och riksförbundets stämma
Under sommaren upptäckte vi i styrelsen att regionstyrelsen beslutat att sista dag för att lämna in motioner är redan den 25 augusti. Snabbt författade vi ett brev till regionstyrelsen och föreslog att motionstiden skulle förlängas. Och så blev det också. Regionstyrelsens arbetsutskott beslutade den 18 augusti att sista dag för att lämna in motioner är den 8 september. Man kan alltså nu lämna in motioner som dels rör regionen och dels ska till stämman i juni 2016. Dessa skickas till föreningsstyrelsen först. Har du något förslag som du vill lämna in så kontakta oss snarast. Kontaktuppgifter finns på denna hemsida. Det behöver inte vara en färdigskriven motion. En idé räcker gott och väl.

Utöver detta så finns möjligheten att motionera direkt till stämman via vår förening fram till i början av mars 2016. Detta återkommer vi till.

Hyresförhandlingarna
I september månad håller regionen en förhandlingsupptakt för alla föreningar, vilket betyder att hyresförhandlingarna för 2016 startar.
Har du någon idé eller ett krav inför dessa förhandlingar, så är du mer än välkommen att kontakta oss. Vi kommer fortlöpande att informera om förhandlingsarbetet på denna hemsida.

Konferens för de lokala hyresgästföreningarna
Den 19 september genomför Sollentunaföreningen en konferens för de lokala föreningarna i Sollentuna. Då kommer vi bland annat att diskutera vilken verksamhet som ska bedrivas under 2016. Kontakta din lokala Hyresgästförening och berätta vad du vill ha för verksamhet, så tar den lokala styrelsen med sig det till konferensen. Var med och påverka!

Jan Peter Mattsson
Ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier