Jan Peter Mattssons krönika december 2014

Att jag i min roll som ordförande för Hyresgästföreningen Sollentuna, tillika ledamot i regionstyrelsen, utsätts för kritik nu och då förvånar mig inte. Däremot är jag mycket förvånad över sättet detta görs på i detta nu.

Det finns ett antal personer som för en debatt på dagisnivå för att misskreditera mig och ett antal av mina kamrater. Och det inte ok.

Bakgrunden till kritiken är naturligtvis beslutet om att suspendera regionens ordförande Greger Björkegren. Jag var en av dem som röstade för att suspendera Greger, och det är ett beslut som jag står för. Tillsammans med sju andra regionstyrelseledamöter.

På fullmäktigemötet lördagen den 29 november blev jag och 7 andra regionstyrelseledamöter kallade för kuppmakare. Men vi har inte genomfört någon kupp. Vad vi gjorde var att ta ansvar för regionen, med medlemmarna i fokus. Vi tog ansvar som styrelseledamöter.

Fullmäktigemötet godkände egentligen detta beslut genom att inte avsätta oss i styrelsen. Man kan inte uppfatta detta på annat sätt än att fullmäktige har fortsatt förtroende för oss i regionstyrelsen. Trots den lite som ihåliga reprimanden.

På det personliga planet så kan jag säga att denna kamp har varit den tuffaste som jag varit med om som förtroendevald inom Hyresgästföreningen.

Och jag ser förutom det också andra frågor som väldigt viktiga.

Till exempel detta med upprustning. I dag finns cirka 300 000 lägenheter som är i akut behov av upprustning. Vem gör något om detta?

Jan Peter Mattsson

Ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier