Jan Peter Mattssons krönika december 2015

Nu när det lackar mot jul och det första adventsljuset har tänts kommer så årets sista krönika. Ännu ett verksamhetsår lider mot sitt slut, och alldeles snart börjar ett nytt.

I november hände något riktigt tragiskt. Inte mindre än två gånger utsattes föreningslokalen på Malmvägen för mordbränder och glaskrossning. Den 12 november anlades tre bränder, och den 25 november en. Och den kunde enligt brandkåren mycket väl ha blivit en storbrand på Malmvägen. Det handlade bara om minuter.

Sådana här vansinnesdåd kan man inte annat än att fördöma. Var det ingen som tänkte på att det bor hundratals personer i direkt anslutning till lokalen? Var det ingen som tänkte på att massor med människor kunde ha dött?

Vi i föreningsstyrelsen har beslutat att göra en egen polisanmälan om detta trots att såväl Sollentunahem och brandkåren redan har gjort det. Det finns flera anledningar till detta naturligtvis, men den främsta av dem är att vi aldrig kan acceptera sådana här attacker i vårt demokratiska samhälle. Aldrig någonsin.

Läs mera om detta i två artiklar samt ett pressmeddelande som kommer att publiceras på denna hemsida inom kort.

Betydligt positivare var regionens fullmäktigemöte den 21 november. Då fick vi och föreningarna i Sigtuna, Upplands Väsby och Vällingby igenom två motioner och även våra tre kandidater till fyllnadsvalen till regionensvalberedning blev valda. Dessutom blev vår gemensamma kandidat till sammankallande i valberedningen också vald till det. Detta kan man glädjas åt.

Men riktigt glad får man aldrig vara verkar det som. För att vi deltagit i demokratiska beslut och val på fullmäktige samt använt vår rätt att lämna förslag, har vi nu av nättroll blivit anklagade för att manipulera och rent utav fuska. De som ser på föreningsdemokratin på det viset, har ingenting i vår organisation att göra. Uppenbarligen har de ju inte förstått ett endaste dugg vad det hela går ut på. Tråkigt, men tyvärr sant.

Inte heller denna gång kan jag rapportera något resultat frän hyresförhandlingarna, men vi i förhandlingsdelegationen har gott hopp om att vi ska kunna få till en överenskommelse med Sollentunahem inom en snar framtid.

Ha nu en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År så möts vi igen 2016!

Jan Peter Mattsson

Ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier