Jan Peter Mattssons krönika februari 2015

Vintern kom till slut på riktigt. Ingen kyla att tala om direkt, men mycket snöande. Men det klarar vi av så här inför årsmötena.

Nu i februari så håller de lokala Hyresgästföreningarna i Sollentuna sina årsmöten. Kolla med din lokala förening om när och var – och kom till mötet och var med och bestäm och påverka.

Likadant kan du göra på Sollentunaföreningens årsmöte som hålls den 10 mars i Ungdomens hus i Tureberg. Inbjudan skickas ut till alla medlemmar per post under februari månad. Du kan också nominera kandidater till styrelsen och andra förtroendeuppdrag samt skriva motioner till årsmötet. Sista dag för nomineringar och motioner är den 27 februari. Nomineringar kan mejlas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., och motioner skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Se också artikeln ”Dags att nominera!” här på hemsidan.

Ett annat årsmöte som jag med spänning ser fram emot, är regionens i april. Det finns fortfarande en stark spänning inom dels regionen och dels inom regionstyrelsen sedan den förre ordföranden Greger Björkegren suspenderades i oktober. Men jag är förvissad om att vi kommer att klara ut även det, och gå stärkta från årsmötet och mot en utveckling av region Stockholm. Man kan också se det så här – det finns egentligen inget alternativ.

Hyresförhandlingarna för 2015 års hyror är ovanlig sega. Det verkar dra ut på tiden på de flesta håll i landet denna gång. Vad gäller förhandlingarna med Sollentunahem så förhandlar Fastighetsägarna för bolaget denna gång, vilket inte direkt har förenklat det hela. Snarare fördröjt då vi nu på något vis är tre parter jämfört med tidigare – Hyresgästföreningen, Sollentunahem och Fastighetsägarna. Det är lite oklart vilket mandat Fastighetsägarna egentligen har vid förhandlingsbordet, och vad man måste kolla av med Sollentunahem innan man gör upp. Det här gör att förhandlingarna drar ut på tiden, och är allt annat än effektiva. Detta kanske är onödigt att påpeka, men det var ju inte vår idé att Fastighetsägarna skulle förhandla åt Sollentunahem.

Väl mött på årsmötet!
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boutvecklare & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier