Jan Peter Mattssons krönika juli 2014

Förbundsstämman är för denna gång överkommen, och sommaren är kommen. Om ännu inte med några imponerande temperaturer så är det i alla fall sommar. Detta innebär bland annat att vi minskar ner artikelutläggen på denna hemsida till ett minimum under semesterperioden, och i mitten av augusti kommer vi att vara i full gång igen. En annan artikel på vår hemsida berättar mer om detta.

En förbundsstämma är alltid en förbundsstämma. Full av viktiga frågor och viktiga beslut. Understundom även av annat, men även sådant finns det plats för i vår organisation.

Så här i efterhand, när man haft tid att tänka och reflektera lite, så står nog valet av ny förbundsordförande längst fram bland alla beslut som fattades i Visby. Det handlar dock inte om något revolutionerande ordförandebyte. Nej, det handlar om att en förbundsordförande – som själv valt att inte kandidera för att gå i pension – ersätts av en ny med stora ambitioner. Och framförallt med en egen profil. Det sistnämnda är mycket viktigt inför framtiden enligt min uppfattning.

I sitt installationstal där i Visby var Marie Linder mycket tydlig med vad hon vill. En tydighet som uppskattades av en i det närmaste total majoritet av ombuden. Och vad vill då Linder? Jo, framförallt vill hon ena rörelsen internt och ta strid utåt för mindre marknad och mer bostadspolitik. Enligt min uppfattning har Marie Linder kapacitet för att vi ska uppnå just detta. Inte minst på grund av hennes långa erfarenhet av fackligt arbete inom LO. Hyresgästföreningen har en del att lära av fackföreningsrörelsen. Där lägger man bland annat mer energi på att ta strid utåt, och har få interna konflikter som stjäl energi från det viktiga – de egentliga målen. Till skillnad mot Hyresgästföreningen som väldigt ofta är lite av tvärtom. I synnerhet i Stockholm.

Den här inställningen hos den nya förbundsorföranden kan sannolikt också innebära mycket positivt för det projekt som region Stockholm har tillsammans med förbundet angående just de interna konflikterna som innebär att vi har en region i kris. Som stjäl massor av energi från det uppdrag som vi som organisation har från medlemmarna.

Att Linder dessutom har en stor vurm för utvecklingsarbete i samarbete gör inte direkt saken sämre. Nej, man kan nu med gott hopp se framtiden an, och vi i Sollentunaföreningen ska självklart bidra med vår energi och våra erfarenheter.

Sommarhälsningar med en önskan om sol och god avkoppling för alla medlemmar!

Jan Peter Matsson

Ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boutvecklare & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier