Jan Peter Mattsons krönika maj 2015

Så var den över – årsmötessäsongen, för denna gång.

Region Stockholms årsmöte den 25 april gav en del blandade känslor. Dels då jag själv inte blev omvald till regionstyrelsen som enda kandidat för omval i valberedningens förslag. Dels då vår ordförandekandidat Conny Fogelström förlorade ordförandevalet till förmån för Simon Safari från Botkyrka.

Detta är bara att respektera för det är så här det ska vara i en demokratisk organisation. Jag välkomnar Simon till hans nya uppdrag och ser fram emot ett gott samarbete i regionen.

Något annat som är värt att notera från årsmötet är att nu är representationen i regionsstyrelsen tunnare än någonsin. Av 13 ledamöter återfinns bara tre i norra länet – Sune Löfström från Sigtuna, Eva Dazley från Järfälla och Anna-Lena Barth från Vällingby. Resten kommer från innerstaden och södra delen av länet. Så kan vi inte ha det på sikt. Valberedningens förslag, som mer eller mindre totalsågades av fullmäktige, hade en bra balans vad gäller geografin.

När det gäller könsfördelningen är det betydligt bättre – 7 kvinnor och 6 män ska nu leda regionens arbete.

Ytterligare att notera är hur valet av valberedning genomfördes på övertid på årsmötet. Inga valsedlar fanns förberedda och valet genomfördes under stressade och förvirrade former när mötet redan hade dragit över med en timme och flera ledamöter hade lämnat mötet. Och något resultat av detta val känner vi ännu inte till, trots att det utlovades att det skulle läggas ut i intranätet redan samma kväll. Frågan är om inte detta val ska göras om under ordnade former.

Ovanpå allt det här så går jag i väntans tider. Jag väntar på en svekdebatt angående årsmötet. Ska det inte skällas snart på Annika Billström och Marie Linder för att de manipulerat årsmötet och genom en kupp sett till att Simon blev vald till ordförande? Ska det inte pekas ut nya kuppmakare från olika föreningar som intrigerat så att den och den blev vald, och den och den inte blev vald? Det är ju den självklara förväntningen, ty sådan är ju kulturen i delar av vår region. Slipper vi den debatten så är ingen gladare än jag. Bättre att använda energin till att skapa en bra region med en bra verksamhet istället.

Jan Peter Mattsson
Ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boutvecklare & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 070 - 301 60 18
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier