Jan Peter Mattssons krönika mars 2016

Som ni läsare kanske märkte så blev det ingen krönika för februari. Det finns en förklaring till det.

I januari hade jag bestämt mig för att inte kandidera för omval till ordförande i föreningen. Det kändes som om det var för mycket av allt och bara uppförsbackar. Men när vi väl kommit in i februari månad så ändrade jag mig. Med hjälp av ett nytt arbetssätt inom föreningsstyrelsen kan vi allt lösa det här och det kan också bli mycket bra tror jag.

Årsmötet
Hölls som bekant den 7 mars på Arena Satelliten i Tureberg. Glädjande är att vi fortfarande är nio ordinarie i föreningsstyrelsen, för det behövs. Än mer glädjande är att vi kunde välja två ersättare till styrelsen också, vilket vi inte klarade av förra året. Vi fick också till en ganska skaplig bemanning vad gäller förhandlingsdelegationen för Sollentunahem. För första gången på åratal, har vi nu en ledamot från Skälby till exempel och Rotsunda har återigen en ordinarie och en ersättare.

På den privata sidan kunde vi också för första gången välja in en representant för hyresgäster hos bostadsföreningarna till förhandlingsrådet.

Hyresförhandlingarna
Till sist så blev hyresförhandlingarna då äntligen klara. Avtalet blev tvåårigt och omfattar en höjning om 0,75 procent från den 1 april i år, och 0,75 procent från den 1 januari 2017. En framgång innan förhandlingarna avslutades, var att Sollentunahem sparkade ut Fastighetsägarna som förhandlare. Vi har hela tiden ogillat att Sollentunahem anlitat Fastighetsägarna som ”ombud” i hyresförhandlingarna. Det finns inget skäl i världen till att Sollentunahem inte ska genomföra förhandlingarna själva. Nu blev det som vi ville, då Fastighetsägarna inte klarade av att leverera något resultat till bolaget. Ordningen är återställd.

Du som är förtroendevald – notera den 28 maj i almanackan
Lördagen den 28 maj mellan klockan 16.00 och 21.00 arrangerar Hyresgästföreningen region Stockholm en gala på Stockholmsmässan för de lokala Hyresgästföreningarna. De lokala föreningarna kommer att lyftas fram, och vidare så utlovas det god mat, musik och underhållning. Vi och regionen kommer att informera mera om detta under våren. Förtroendevalda kommer att få en inbjudan och ett program hemskickat.

Jan Peter Mattsson
Ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier