Jan Peter Mattssons krönika november 2015

Hösten är här på riktigt nu - ”sötebrödsdagarna” med mildväder börjar onekligen ta slut. Och regionens höstfullmäktige närmar sig med stormsteg. Lördagen den 21 november hålls det närmare bestämt.

Då är huvudfrågorna tre – val av ombud till stämman, behandling av motioner till stämman samt av budget- och verksamhetsplan för 2016. En hel rad stora frågor kan man säga. Man hoppas innerligt på ett lugnt och sakligt fullmäktigemöte där vi fattar de bästa besluten för medlemmarna och organisationen. Det finns dock ett litet mörkt moln vid horisonten som skulle kunna betyda oönskat trassel på fullmäktigemötet. Tre av valberedningens ledamöter hoppade av för en tid sedan, och när detta skrivs är det inte känt vad regionstyrelsen kommer att föreslå fullmäktige angående detta. Men som sagt – man hoppas innerligt på ett lugnt och sakligt möte.

En viktig fråga i detta nu, om man flyttar perspektivet från det regionala till det lokala, för hyresgästerna i Sollentuna är att få besked från den politiska majoriteten om vad man tänker använda de 8 miljoner kronorna extra som man plockade ut ur Sollentunahem utöver vinsten. Detta är och förblir en dubbelbeskattning av hyresgästerna och ingenting annat. Det finns en bra artikel om detta problem i Sverige på Hem & Hyras webbtidning, där Sollentuna kommun finns med. Läs den gärna!

Verkligen uppiggande på senare tid var vårt Rosa Parks Café om skottlossningarna i Edsberg, som vi genomförde i Rösjöskolans matsal den 28 oktober. Femtio mycket intresserade och talbara Edsbergsbor kom och de medverkande gjorde mycket bra ifrån sig. Bäst kändes det när vi fick tack för arrangerandet både från de medverkande samt flera av deltagarna – och vidare att många ville ha flera sådana här möten om området, trygghet med mera. Och det ska vi leverera! Detta är en riktig nytändning för Hyresgästföreningen Sollentuna. Du kan läsa mera om detta café på denna hemsida.

Sist men inte minst – hyresförhandlingarna är igång, men det har inte hänt så mycket ännu här i Sollentuna. För att nästan travestera en känd bok- och filmtitel: ”Förhandlingsfronten intet nytt”.

Jan Peter Mattsson
Ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier