Jan Peter Mattssons krönika oktober 2014

Sommaren är nu definitivt gången, och hösten är lika definitivt här. Ingen som helst tvekan om det.

Även detta med valet är avklarat för denna gång. Efter en spännande valrörelse så inträdde en än mer spännande politisk period med regeringsbildningen, ny statsminister, nya talmän och ministrar och utskottsordförande. På detta så lyfts mer eller mindre dagligen stora politiska frågor och debatten är igång både här och där. Detta tempo lär väl lugna ner sig i alla fall något då statsbudgeten förhoppningsvis antas av riksdagen i november.

Speciellt intressant för Hyresgästföreningen i detta nu är två saker – vallöftet om att bygga 250 000 nya bostäder samt att renovera miljonprogrammet. Detta har vi frågat efter länge. Dessa satsningar skapar inte bara nya och bättre bostäder, utan också en mängd arbetstillfällen. Och det är därför satsningarna är rätt tänkta – vi behöver både en bostadsmarknad och en arbetsmarknad i balans. Bägge påverkas av varandra, och kan gynnas av varandra.

I grannkommunen Stockholm har man radikalt ändrat bostadspolitik. Ganska snart efter valet stod det klart att den nya rödgröna majoriteten i Stadshuset stoppar ombildningarna i stadens bostadsbolag. Äntligen, frestas man att utbrista. Nu återstår att se hur de andra Stockholmskommunerna kommer att göra. Speciellt intressant är ju naturligtvis vår kommun Sollentuna. Det har slumpat sig så att precis samtidigt som kursändringen i Stadshuset kom, så hade Sollentunahem kommit igenom sin ombildningslista från hösten 2008. Det borde vara dags att avsluta ombildningseran inom Sollentunahem nu, och detta är ett mycket lägligt tillfälle för bolagets styrelse att fatta ett sådant beslut.

Två dagar före valet gick Sollentunahem ut med en plan om att bygga hela 700 nya hyresrätter, vilket är mycket bra. Ännu bättre blir den insatsen om man samtidigt lägger ner den kostsamma ombildningsverksamheten.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier