Jan Peter Mattssons krönika september 2015

I denna sommars sista skälvande dagar vill jag börja med två påminnelser:

-      Sista motionsdag till regionens fullmäktige är den 8 september

-      LH-konferensen den 19 september för förtroendevalda i de lokala Hyresgästföreningarna. Du har väl anmält dig? Sista anmälningsdag är den 11 september.

Den sista helgen i augusti genomfördes Nynäshamnsdagen i Nynäshamn som i år är en del i Nynäshamnsföreningens firande av sitt hundraårsjubileum. 1915 bildades den första Hyresgästföreningen i Sverige i just Nynäshamn vilket verkligen är värt att fira.

Vår förbundsordförande Marie Linder medverkade och hade en diskussion med bostads-, stadsutvecklings- och it-minister Mehmet Kaplan (MP) om bostadspolitiken. Sammanfattningsvis så kan jag säga att de politiska bostadsförsörjningsambitionerna hos regeringen verkligen är på rätt väg. Nu satsas det på riktigt. En miljard om året till 2020 på upprustning av miljonprogrammet och ännu flera miljarder på nyproduktion av bostäder. Främst hyresrätter. Det här har vi väntat på länge, och nu blir det.

Jag tycker att man ska se brett på bostadssatsningarna. Det handlar faktiskt inte bara om att bygga bostäder. Det handlar också om att skapa arbetstillfällen, vilket alla i vårt samhälle har nytta av. En byggnadsarbetare i arbete skapar ungefär fyra andra jobb i branscher som har koppling till byggbranschen på ett eller annat sätt. Hyresgästerna tjänar på det. Villaägarna tjänar på det. Ja – kort sagt alla. Bostadssatsningarna är en mycket välkommen politik av flera anledningar.

Önskvärt i detta nu är att denna bostadsoptimism smittar av sig på politikerna i majoriteten i Sollentuna. Här har vi släpat oss fram i en slags bostadspolitisk lera i årtionden nu. Dags för lite action minst sagt.

Och varför inte i morgon dag införa den bostadskommission som Freddie Lundqvist (S) har föreslagit flera gånger! Hur svårt kan det vara?

Jan Peter Mattsson
Ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier