Janet Siboses krönika december 2016

Det blev en rivstart för mig som ny ordförande för Sollentunaföreningen!

Den viktigaste frågan i Sollentuna under den här mandatperioden, ska avgöras i kommunens fullmäktige den 15 december och Hyresgästföreningen jobbar hårt för att nå ut med information kring hela affären. I media gick Sollentunas politiska majoritet ut med att man ska sälja 2 000 lägenheter för att sedan bygga 1 500, och skolor, förskolor och annat som behövs.

Men tyvärr har det inte blivit så tydligt att mycket av Sollentunahems nuvarande resurser förs över till ett annat kommunalt bolag. Med 2 000 lägenheter mindre, och inga intäkter från kommersiella lokaler, kommer Sollentunahem att bli mycket svagare än det är idag. Det är detta vi kämpar mot.

Jag vill med denna krönika be er att kämpa med oss. Vi vill kunna fortsätta vara stolta över kommunens bostadsbolag, som vågar satsa på energibesparande åtgärder och som vill bygga nya bostäder till så rimlig kostnad som möjligt.

Hyresgästerna vill ha inflytande över vilket bostadsbolag de bor hos. Det är politikerna i Sollentunas majoritet som skapar den oro som många hyresgäster känner. Jag själv bor hos Sollentunahem och känner mig väldigt osäker inför framtiden. Vi kommer inte att ge upp innan vi har uttömt alla möjliga vägar för att stoppa kommunens hastigt framställda förslag.

Vågar du stå med mig och säga till politikerna att nu är det nog!

Janet Sibose
Ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier