Skip to main content

Jeanette Anderssons krönika augusti 2023

Mitt i sommaren! Förhoppningsvis har ni en skön och trivsam sommar.


Jag sitter på kolonilotten med min kopp kaffe och njuter av all aktivitet kring mig. Detta är livet. Alla människor man möter, alla samtal. Så olika bakgrund, åldrar och alla har vi det gemensamma intresset av att odla och njuta av naturen och lugnet. Alla som hjälper varandra, alla som bryr sig. Delar med sig.

Det är så jag vill leva. Det är också så jag vill att mitt bostadsområde ska vara. Det är därför jag har valt att bo i hyresrätt. Med grannar från olika samhällsklasser och med olika utbildningsbakgrund. Blandade åldrar, språk, kultur, religion. Vi känner igen varandra, hälsar, hjälper till och respekterar varandra. Många är vi som tänker bo i hyresrätt i hela vårt liv eftersom det passar ens livsstil.

Det finns också de som måste välja hyresrätt för att de inte har ekonomi att köpa villa, radhus eller bostadsrätt men som har en dröm om att kunna spara ihop till en kontantinsats. Att ha råd att köpa sin bostad.

Vi behöver olika boendeformer för vi har olika drömmar, olika möjligheter, olika behov. Idag har vi inte någon bra balans i bostadsutbudet och 204 av Sveriges 290 kommuner rapporterar att de har underskott på bostäder 2022. Sollentuna är en av dessa.

Vi behöver påverka våra politiker och visa nödvändigheten av fler bostäder. Viktigt är fler hyresrätter med genomtänkta bostadsområden, med gemensamma mötesplatser och till rimliga hyror.

Vi som bor i hyresrätt behöver också arbeta tillsammans och med våra hyresvärdar för väl fungerande bostadsområden som är välkomnande, trygga och trivsamma.

Önskar alla en fortsatt fin sommar!

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .