Skip to main content

Jeanette Anderssons krönika september 2023

Mina tankar idag är inte i det stora politiska perspektivet. Idag handlar det om mitt kvarter, mina grannar, min familj.

Tänk vad olika vi människor är. En del ser möjligheterna och ser med förväntan på framtiden. Hinder på vägen tar man sig igenom, man hittar sina vägar. Allting löser sig på något sätt.

För andra tornar det upp en massa hinder och problem. De fasar inför förändringar.

Oavsett vad vi har för sinne och hur vi tacklar förändringar så känner många ångest, ilska, frustration, sorg och rädsla.

Vi som engagerar oss har en förmån att få vara delaktiga och vara med att forma framtiden. För våra barn, för våra gamla, för oss alla. Alla kan vi tillföra något, stort som smått. Så se till att engagera dig! Det mår du bra av och du gör det tillsammans med andra som också engagerar sig.

I mitt kvarter Klasro så genomgår vi en ROT-renovering (Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad) som utmanar oss alla på något sätt. Efter mer än tre år med samrådsmöten, förhandlingar, gårdsmöten, planering, stöttning och diskussioner har vi nu kommit så långt att evakuering och byggstart startar inom de närmaste månaderna. Många är de som flyttat härifrån men vi är många som är trogna vårt område och ser fram emot att våra hus och våra gårdar får lite kärlek och omvårdnad. Ja det kommer att kosta oss hyresgäster höga hyror efter många år av eftersatt underhåll. Att ett kommunalt fastighetsföretag låtit husen förfalla under lång tid kostar oss hyresgäster en totalrenovering med höga hyror.

Kan inte låta bli att påpeka – ”Allmännyttan är kommunala bostadsföretag med uppgift att erbjuda goda hyresbostäder för alla – oavsett inkomst, ursprung, ålder och hushållstyp. Bostadsföretagen ska ta ett aktivt samhällsansvar och samtidigt bedriva verksamheten enligt affärsmässiga principer.”

Men vi längtar efter att allt är över, att allt gått bra, att de som vill kan bo kvar och att välkomna nya grannar. Dessa år har gett oss en bättre sammanhållning, gemenskap, nya vänner, vi hjälper varandra och vi hjälps åt att hålla området tryggt.

Önskar er alla en fin höst!

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .