Skip to main content

Jeanette Anderssons krönika juli 2023

Nä nu får dom ge sig!

Idag är det byggarnas och fastighetsägarens marknad. Vi har stor efterfrågan och liten tillgång vilket trissar upp priserna. Vi kan kalla det marknadsekonomi och marknadshyror!! Smygande och sniket! Självklart vill de inte bygga. Detta skulle ju minska möjligheterna att pressa upp priserna. Och självklart vill man lyxrenovera så man kan ta ut höga hyror oavsett vilken kvalitet det är. Men alla behöver inte parkett i alla rum, handdukstork, golvvärme, diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare.

Fastighetsägare verkar också ha satt i system att vid stora arbeten som behöver godkännande av oss hyresgäster så skickas detta ut under sommartid. Hyresgästerna informeras (uppfattas som hot) om att ärendet går till Hyresnämnden om de inte godkänner. Hyresgäster skräms att skriva på eftersom många tror att de annars kan förlora sin bostad. Detta är inte sant och så beräknande och elakt.

Var är vi hyresgäster i detta? Vi som har våra liv här och har tänkt bo kvar resten av våra liv.

Gång på gång ”missar” våra fastighetsägare att vi har ett boinflytandeavtal. Båda parter är överens och har skrivit på! Detta avtal har som mål ”att skapa och bibehålla attraktiva boendemiljöer där hyresgästerna känner delaktighet, trygghet och trivsel.” Detta avtal ger hyresgästerna inflytande över sin boendemiljös underhåll och utveckling.

Men … Nu hoppas vi på en välbehövlig vila och tar i med nya krafter när vi är tillbaka i augusti. Detta verkar behövas.

OCH glöm inte att vi lever här och nu. Ta vara på varandra. Alla kan vi göra vår lilla del för att förgylla tillvaron för någon i vår omgivning.

Önskar er alla en fortsatt trevlig sommar!

Jeanette Andersson

 

 

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .